July 22, 2012

Going home...


“Je suis lui, lui, lui et lui et lui aussi et lui aussi... et je suis lui aussi... et puis lui, lui je veux pas le décevoir. Je suis elle, elle et elle aussi, je suis français, espagnol, anglais, danois, je suis pas un mais plusieurs. Je suis comme l'europe je suis tout ça, je suis un vrai bordel.” L’auberge espagnole

With this piece out of ‘L'auberge espagnole’ I say "see you" to all the wonderful people I met in Weimar: Germans, Americans, Frenchmen, Spaniards, Belgians, Portuguese, Brazilians, Romanians, Canadians, Turks, Englishmen, Scottish, Irish, Italians, Russians, Chinese, Taiwanese, Malaysians, Cypriots. Did I forget somebody?


What I’ll miss about Weimar

Ice-cream at Eiscafé Venezia

Living in the most vivid, yet the quietest part of Weimar.

Walking across Theaterplatz and seeing tourists pose in front of Goethe and Schiller.

Going shopping and hearing the REWE-jingle, commercials for the Theaterapotheke in the Steubenstrasse  and the “reine Buttermilch von Müller in Flaschen”-song.

Nobody on Theaterplatz in the morning or when it rains, except for the early birds eating ice-cream for breakfast at Venezia.

The beautiful library with Karrels and Gruppenräume.

Walking through the city centre en not seeing any car.

Train stations, which are a living environment full of shops

Park an der Ilm

The Opera right behind your apartment!

Brezels

Rotkäpchen

Buying Briefmarken at the automate

Having an ATM so close.

Busses arriving on time.

I won’t miss

Ice-cream at Giancarlo’s, they’re not friendly at all.

The same melancholic accordion song every time you pass Theaterplatz.

The long queues in Deutsche Post

Thüringer Bratwurst.

German chocolate, Beers and Fritz Mitte’s so called Belgische Pommes

The noise of the buzzer in our apartment


Broken ovens, central heatings, freezers and toilet buttons.

But I’ll do miss you!
101 Hummelstrasse will always be a part of me.

Thanks for the almost 1200 pageviews of my blog in only 5 months.
Always welcome in Cincinnati (USA) from the 16th of august and back in Belgium from the 22nd of December!

PS: For everybody who ever asked me about the Belgian political situation, here’s an introduction ;)

July 15, 2012

Summa(e)ry

Nog een week en de Bauhaus experience zit er op voor mij!
Deze week was er nog de Summa(e)ry, de jaarlijkse eindejaarstentoonstelling van de Bauhaus Universität. Tijdens deze 4 dagen durende tentoonstelling presenteerden vast alle studenten één of meerdere werken. De tentoonstelling startte donderdagavond rond het hoofdgebouw met een openingsfeest, dat  tot 's morgens vroeg werd verdergezet op verschillende locaties in Weimar. Overal in de stad waren er evenementen gedurende vier dagen lang. Je kon er gewoon niet omheen in Weimar, het gebeuren lokte dan ook veel inwoners en internationale toeristen. Een impressie vind je hieronder.













Links mijn bijdrage

Tot binnenkort!

July 05, 2012

De laatste maand breekt aan...


Ik blijf het herhalen, de maanden gaan zo snel. Ik zou hier eeuwig kunnen blijven, maar volgende maand al vertrek ik voor studies naar Cincinnati en thuis wachten nog wat formaliteiten op mij. Ik voel wel dat ik niet in een put zal vallen omdat ik alweer iets nieuw heb om naar uit te kijken.

Juni... vooral een maand van dingen uitwerken. De tentoonstelling, het DDR-vak, en een presentatie over de receptie van Van de Velde in België waren de voornaamste dingen waarmee ik me dan ook bezig hield. Daarbij hoorde dan ook veel werk in de bib.

De presentatie van de DDR-architectuur ging heel vlot. Ik kreeg lovende woorden van Dr. Von Engelberg en Dr. Vogel. Ik had de indruk dat ik beter voorbereid was op mijn presentatie dan sommige duitse studenten. 


Wielandplatz, het onderwerp van mijn paper

De eindpresentatie van de tentoonstelling verliep zeer vlot. Opnieuw heb ik goede commentaar van Dr. Norbert Korrek gekregen. Hij denkt er serieus aan om mijn ontwerp (enkele simulaties hieronder) te gebruiken voor de uiteindelijke tentoonstelling, zij het dan hier en daar wat aangepast om budgettaire redenen. Nu wacht mij nog enkel het maken van een paneel voor de grote eindejaartentoonstelling “summaery” die volgende week van start gaat en die op verschillende locaties in Weimar plaatsvindt. Mijn paneel zal in het hoofdgebouw hangen. Verder moet ik nog twee papers schrijven tegen eind juli.




Tussendoor deed ik ook wat vertaalwerk voor Dr. Korrek en pleegde ik voor hem enkele telefoontjes met archieven in Brussel en een fotoagentschap in Parijs.

Verder deed ik maandag nog een (véél te korte) dagtrip naar de Belgische ambassade in Berlijn (voor mijn internationale reispas). Deze week heb ik ook mijn laatste maand huur betaald...zucht. Morgen mijn BDAY! Thema van de bijhorende party: België.

Nee, ik heb geen heimwee :)

Groeten,
Benoît